Penger og skjønnhet - det vi søker i en kjæreste

Både menn og kvinner mener utseendet er viktigst, men kvinner er mer opptatt av partnerens inntekt enn menn.

Kvinne - Foto - Scanpix

En ny omfattende studie utfordrer noen av de gjengse oppfatningene om hva som tenner oss når vi dater, skriver videnskab.dk.- Vi har i lang tid visst at menn er svært opptatt av utseendet hos en langsiktig partner, og kvinner er mer opptatt av ressurser. Ut fra to nasjonale datainnhentinger, fant vi ut at kjønn er den sterkeste indikatoren for hva folk ønsker i et langsiktig forhold. Og selv om menn har sterkere ønske om en vakker og slank partner, er menn og kvinner nesten like opptatt av å ha en partner som er attraktiv for dem, sier medforfatter på studien David Frederick, som er assisterende psykologiprofessor ved Chapman University.Studien inkluderer svar fra 28.000 hetroseksuelle deltagere mellom 18 og 75 år og viser at 92 prosent av mennene mener det er essensielt at deres partner ser godt ut. Det sammen mener 84 prosent av kvinnene.Når det kommer til inntekt er kvinner mer opptatt av å finne en mann som kan betale for middagen. Hele 69 prosent av kvinnene mener det er viktig at deres partner tjener eller vil komme til å tjene mange penger. Det samme er kun viktig for 47 prosent av mennene.De høye datingkravene faller imidlertid med alderen. Jo eldre vi blir, jo mindre viktig er det hvor vakker og suksessrik vår partner er.