Plan oversvømmer nettet med overgrepsbilder

For å demonstrere den kontinuerlige mengden med overgrep mot jenter har Plan Norge valgt å oversvømme internett med over 300.000 overgrepsbilder søndag.

Plan Norge opplyser at mer enn 300.000 jenter hvert eneste døgn utsettes for trakassering, vold og overgrep i tilknytning til skolen. Overgrepene foregår ofte i det skjulte, og overgriperne blir sjeldent straffet. Nå tar Plan Norge i bruk sterke virkemidler for å synliggjøre den brutale virkeligheten, opplyser organisasjonen.– Vi tar i bruk alle tilgjengelige digitale kanaler og sterke bilder for å få folk til å reagere og engasjere seg. Internett har gitt oss en unik mulighet til å synliggjøre omfanget av vold og overgrep mot skolejenter, sier generalsekretær Kjell Erik Øie i Plan International Norge.Ifølge organisasjonen mangler 62 millioner jenter fra klasserommene rundt i verden i dag, og vold, overgrep og trakassering er de største årsakene til at jenter slutter på skolen.Søndagens aksjon markerer starten på Plans jenteaksjon i år. Ifølge Plan skjer det i gjennomsnitt fire tilfeller av vold, overgrep eller trakassering mot jenter hvert eneste sekund – mer enn 300 000 hver eneste dag.Plans overgrepsbilder er arrangerte, men skal illustrere hva som foregår i det skjulte. Plan håper at flere enn 300.000 mennesker vil vedta «Min lov» hver eneste dag fram til FNs internasjonale jentedag 11. oktober. «Min lov» er en personlig forpliktelse om å kjempe for å stoppe vold mot jenter i skolen. (©NTB)