Advarer: Menn får også brystkreft

Mange menn vet ikke at de kan arve brystkreftgenet, sier forsker.

Foto: Scanpix

Menn i nær i familie med kvinner som får brystkreft, er kanskje ikke klar over at de kan arve sykdommen. Men de bærere av et brystkreftgen, har de en større risiko for å utvikle kreft i bukspyttkjertelen, samt prostata- og hudkreft, skriver Overgang.no.Etter å ha oppdaget brystkreft hos flere mannlige pasienter, ønsket dr Mary Daly ved Fox Chase Cancer Center i Philadelphia å finne ut om menn kunne være bærere av brystkreftgen.Hun forteller at de fleste tror at bryst- og eggstokkreft kun kan ramme kvinner. Bare fem av de 24 som deltok i undersøkelsen hennes, forstod at de selv kunne være bærere av brystkreftgenet. Sannheten er at menn er bærere av de samme genene, som de arver fra farssiden i familien.Nå ønsker hun å overtale flere fedre, sønner og brødre av kvinner med brystkreft, til å la seg teste. Men de fleste menn ønsker ikke å ta en slik test, skriver Overgang.no.