Astrid Uhrenholdt Jacobsens beste tips

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (28) anbefaler alle unge lovende langrennsløpere om å studere siden av langrennslivet.

Selv studerer landslagsløperen medisin på fulltid ved siden av alle treningen som skal nedlegges for å bli best i verden.I desember venter det eksamener på henne i tillegg til verdenscuprenn.For uforstående høres unektelig dette ut som en mektig kombinasjon, men 28-åringen fra Oslo og Heming IL vil ikke være med på at hun er et enestående eksemplar i så måte.– Nei, men jeg hadde heller ikke så mye valg. Enten måtte jeg begynne på igjen, eller så var jeg ute. Da var ikke valget så veldig vanskelig for min del. Det er stor belastning, ja, men hvis du er litt strukturert, som jeg er, så er ikke denne kombinasjonen noen umulighet, sier Astrid til NTB da vi møtte henne under en landslagssamling på Kvitfjell i slutten av september.OverdriverHun mener at mange oppfatter det som litt vel mytisk og strålende at idrettsutøvere kan drive med forskjellige ting samtidig.– Jeg synes kanskje det overdrives litt hvor fantastisk det er å gjøre noe ved siden av. Det er veldig fullt mulig, og selv om det kanskje ikke er ideelt å gå fulltid som student, så tror jeg ikke det forhindrer at du presterer om du har noe ved siden av. Snarere tvert imot. Mitt håp er at de unge lovende skiløperne der ute i det ganske land synes at det er lurt å gjøre noe ved siden av.