- Menn og kvinner tar ofte forskjellige roller. Mannen beskytter seg mot kritikk ved å bagatellisere, og kvinnen opplever det som at han er likegyldig. Innvendig er mannen overbelastet, og ytterligere kritikk har samme effekt som når en PC henger seg opp og man trykker på tasten, sier psykologispesialist Anne Marie Fosse Teigen til Dagbladet.Ifølge avisen er likevel kvinner som tar initiativ til 69 prosent av skilsmisser. Det kommer fram i en studie som ble presentert på konferansen til The American Sociological Associaton.- I et ekteskap finner vi som regel en annen bruddynamikk enn i mindre forpliktende forhold. Bruddårsakene har gjerne bygd seg opp gjennom mange år, sier Bjørk Matheasdatter som er parterapeut til Dagbladet.Hun mener at kvinner oftere har en opplevelse av å stå alene om å ta ansvar for forholdet.- Kombinasjonen med at hun tar initiativ til samtaler og gode opplevelser samtidig som at partneren ikke lytter kan gi en opplevelse av manglende nærhet. Om hun gjennom lang tid opplever at hun ikke blir emosjonelt møtt kan det føre til at hun kjenner seg alene i forholdet og bryter ut, sier Matheasdatter til avisen.