En av fire tenåringer har migrene

Så mange som en firedel av norske tenåringer sliter med migrene. Jenter rammes oftere enn gutter, viser en studie fra NTNU.

Stipendiat Anne Berit Krogh ved NTNU i Trondheim har intervjuet 488 ungdommer på 13 skoler i forbindelse med studien, skriver forskning.no.– Tallene er svært høye, sier Krogh om funnene.Av dem som har migrene opplyser hver fjerde at de har anfall én til tre dager i uken. De fleste anfallene varer mellom 4 timer og et helt døgn.I tillegg opplever mange ungdommer andre typer hodepine. En firedel av disse er plaget av hodepine én til tre ganger i måneden. En liten gruppe, 3 prosent, sier de har hodepine annenhver dag eller oftere.Hovedårsaken til smertene er stress knyttet til bråk i klasserommet. Også trøtthet og sult var hyppige årsaker, i tillegg til dårlig inneklima. På skoler med både nye og gamle bygg, oppga elevene i de gamle byggene oftere at de hadde problemer. (©NTB)