FIFA truer Kuwait med utestengelse

Oljestaten Kuwait kan bli utestengt fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Årsaken er regjeringens sterke innblanding i fotballsatsingen.

A police officer frisks a man arriving for Friday prayers at the Al A'ali Grand Mosque, ahead of Friday prayers in Al A'ali south of Manama REUTERS/Hamad I Mohammed

FIFA har gitt landet en uke på seg til å gjøre noe med en del av de nye sportslovene, som begrenser det kuwaitiske fotballforbundets mulighet til å jobbe selvstendig.FIFA behandlet saken i sitt styremøte i september. Da ble det vedtatt å rette en henvendelse til forbundet i landet, og det har det internasjonale forbundet nå gjort.Tradisjonelt sett reagerer FIFA kraftig når myndighetene og politikerne i enkelte land har blandet seg inn i rent fotballpolitiske forhold. Det er ikke så lenge siden FIFA hadde en tilsvarende sak gående i Indonesia. Det endte med at det indonesiske fotballandslaget ble utestengt fra VM-kvalifiseringen.Det er ikke første gangen Kuwait er i hardt vær i relasjon til FIFA. To ganger tidligere er landet blitt midlertidig utestengt fra organisasjonen på grunn av lignende forhold. Det var i 2007 og 2008.