- Fordi jeg tror det er økonomisk lurt

Siri Kalvig går nå inn som investor for å satse på vindkraft.

Siri_Kalvig.jpg

Mens Statkraft grubler over vindkraft på Fosen, tar Siri Kalvig eierskap og styreplass i Norsk Vind Energi – som planlegger byggestart på to vindparker til våren, skriver Dagens Næringsliv.- Når jeg engasjerer meg som investor i norsk vindenergi, er det fordi jeg tror det er økonomisk lurt, men også fordi jeg lærer mye om å bygge ut vindparker der, sier Kalvig til avisen, men ønsker ikke å oppgi hvor mye hun har betalt for eierposten på to prosent.Hun er ikke i tvil om investeringen og mener man må tenke langsiktig, til tross for at kraftprisene er lave nå.- De grønne sertifikatene gjør at dette er lønnsomt nå. Nå i nedgangstidene må norske myndigheter tenke på å bygge ut infrastruktur, ikke minst for den varen som kommer til å bli mest etter­spurt fremover – ren strøm, sier ­Kalvig til DN.