Idrettsutøvere arrestert etter fuktig flytur

– Vi mottok klager allerede før flyet landet om at de skrek, drakk og bråket

Svein Østerhus

Flere russiske idrettsutøvere fikk litt for mye å drikke på flyturen til de militære verdenslekene i Sør-Korea. På bakken ventet lokalt politi.Utøverne, som skulle delta i mesterskapet som innledes denne helgen, kom aldri lenger enn til den internasjonale flyplassen i den sørkoreanske byen Incheon. Der ble de arrestert og etter kort tid sendt ut av landet igjen.Den russiske delegasjonen skal ha bestått av i alt ni personer, som skal ha drukket tett på turen til Sør-Korea. Politiet bekrefter overfor lokale medier at det skal ha blitt konsumert store mengder vodka og whisky, og at stemningen i flyet etter hvert ble utrivelig.– Vi mottok klager allerede før flyet landet om at russerne skrek, drakk og bråket, sier en representant for flyplassen i Incheon.Etter å ha blitt ilagt bøter skal de ni russerne ha blitt sendt hjem igjen.En talsmann for verdenslekene opplyser at ikke alle de ni var idrettsutøvere.De militære verdenslekene har vært avholdt hvert fjerde år siden 1995.Totalt 7000 utøvere fra 117 land deltar i årets utgave. (©NTB)