- Jeg ble mobbet og voldtatt

Mia Gundersen har selv opplevd mobbing og voldtekt. Nå støtter hun Plans kampanje "Min Lov".

Mia Gundersen - Foto - Scanpix

Vold, overgrep og trakassering på skolen eller skoleveien rammer mer enn 300 000 jenter hver dag, skriver Seher.no.Nå vil hjelpeorganisasjonen Plan å mobilisere så mange som mulig til å vedta «Min Lov», en personlig forpliktelse for å stoppe vold mot jenter i skolen.Mia Gundersen (53) har allerede skrevet under.– Jeg har både opplevd å bli alvorlig mobbet på skolen, og jeg opplevde en overfallsvoldtekt på en fest som 21-åring. Likevel er jeg en av de heldige som har klart å få sortert ut dette på en måte som ikke har ødelagt meg helt. Jeg vet hvor dype spor psykiske og fysiske overgrep setter, og hva det gjør med selvbildet, påpeker Mia overfor seher.no.Den dag i dag kan de vonde opplevelsene gripe inn og prege henne.– Vi må aldri glemme at effekten av en voldtekt er lik uansett hvor du kommer fra på kloden. Følelsen av å være verdiløs, og knapt å ha rett til livet. Jeg tror det må en dypere forståelse til for å få bukt med dette. De myke verdiene må løftes frem og hylles for å unngå at flere jenter skal bli ødelagt, sier Mia ifølge Seher.no.