- Før eller senere, om noen måneder eller år, blir vi nødt til å gjøre noen dristige valg om hva vi skal gjøre. Per i dag vet vi ikke hvor denne kaffen skal komme fra, sier Andrea Illy, administrerende direktør for kaffebrenneriet Illycafe i Italia, til BloombergDet økende globale forbruket, som spesielt skjer i fremvoksende markeder, betyr at verdens kaffeproduksjon vil måtte øke med ytterligere 40 til 50 millioner poser innen det neste tiåret.Ifølge Hamburg-baserte Neumann Kaffee Gruppe ventes verdens kaffeetterspørsel å øke med nesten en tredjedel til 200 millioner poser i 2030.Med tanke på at dagens kaffeproduksjon bare ligger på rundt 144 millioner er det åpenbart at noe må endre seg. Og kaster man samtidig inn trusselen om klimaendringer, samt lave priser som begrenser kaffebønders motivasjon til å øke produksjonen, har man et potensielt stort problem for kaffeelskere.Klimaendringer truer en fjerdedel av verdens største kaffeprodusent, Brasil, samt produsenter i Nicaragua, El Salvador og Mexico, ifølge en studie publisert i mai av International Center for Tropical Agriculture.Grunnet klimaendringer må kanskje kaffeprodusenter skifte beite fra Mellom-Amerika til regioner som øst-Afrika hvor avlinger kan dyrkes i høyereliggende strøk, viser rapporten.- Jeg besøker kaffeprodusenter ganske ofte, og bøndene flytter stadig høyere og høyere inn i fjellene. Klimaendringen har en negativ påvirkning, sier Jean-Marc Duvoisin, administrerende direktor for Nestle’s Espresso, til samme nyhetsbyrå.