– Dette har gått veldig greit så langt. Det har vært to enkle seirer, sa Carlsen til NRK.– Jeg vil nok si at det har vært enklere enn ventet i åpningen, men dette blir ikke avgjort etter de første kampene, la nordmannen til. Han har styrket favorittstempelet sitt etter åpningen av mesterskapet.Han møtte først bosnieren Predrag Nikolic og fikk en enkel seier med svarte brikker. Åpningen av partiet var jevnt, men det tok ikke så lang tid før Carlsen overtok føringen og initiativet. Han satte opp et solid forsvar, noe som var viktig for at avgjørelsen kom etter bare vel 20 trekk.I den andre kampen mot armeneren Vladimir Akopian var det lenge jevnt på brettet med Magnus Carlsen litt bak på klokka i åpningen. Men den norske verdensmesteren i hurtigsjakk overtok fort initiativet. Han kom også godt foran på tid.Kampen endte med at Akopian ga seg etter 21 trekk.Magnus Carlsen skal spille elleve kamper tirsdag. (©NTB)