Messi tiltales for skattesvik

Lionel Messi risikerer fengsel etter at en spansk domstol har besluttet å ta ut tiltale for skatteunndragelser.

barcelona, manchester city

Messi og hans far, Jorge, må møte i retten på et senere tidspunkt. Begge risikerer fengsel dersom de kjennes skyldig.Aktor har bedt om at Jorge Messi skal fengsles i 18 måneder for skattesviket, i tillegg til en bot på nesten 20 millioner kroner.Faren har tatt på seg ansvaret for skatteunndragelsene, men dommeren avviste aktoratets forespørsel om bare å tiltale Messi senior. Advokater fra skattemyndigheten argumenterte for at begge skulle tiltales og gis straffer på 22 måneder.– Det er tegn som tyder på at begge partene var med å bryte loven, sa dommeren.Ifølge AFP får de to trolig en betinget dom dersom de finnes skyldig.Den argentinske superstjernen beskyldes for å ha unndratt i overkant av fire millioner euro (37 millioner kroner etter dagens kurs) fra 2007 til 2009. Det skal ha blitt opprettet falske selskaper i Belize, Uruguay, Sveits og Storbritannia for å skjule pengene, som kom fra inntekter forbundet med Messis merkevare. (©NTB)