Molde på topp i sin gruppe

Eirik Hestad ga Molde ledelsen, men den nederlandske serielederen ga ikke opp.

Molde, Tommy Høiland, Fenerbahce, Europa League, Istanbul

Molde topper fremdeles gruppa etter 1-1 mot Ajax på hjemmebane torsdag. Eirik Hestad ga Molde ledelsen, men den nederlandske serielederen kom tilbake og sikret uavgjort.Hestad sendte Molde foran tidlig, men Victor Fischers heldige utligning noen minutter senere gjorde at det ble poengdeling.Molde-keeper Ethan Horvath vartet opp med en rekke gode redninger i løpet av kampen, mens hjemmelaget fort kunne avgjort mot slutten.Likevel var Ajax nærmest seieren etter en kjempesjanse på overtid, og Molde kan være fornøyde med 1-1.– Det var en veldig god prestasjon. I første omgang slet vi litt, men annen omgang var ekstremt bra. Vi jobbet knallhardt og skapte sjanser. Det gjorde de også, men jeg er veldig fornøyd med kampen, sa trener Erling Moe til Eurosport etter kampen.Molde topper gruppa med fire poeng på to kamper, mens Celtic og Ajax har to poeng hver.Fenerbahçe ligger sist med ett poeng. De spilte 2-2 mot Celtic i Glasgow.Molde sjokkerte ved å slå Fenerbahçe 3-1 borte i den første gruppespillkampen, og det tok bare sju minutter før de hadde den nederlandske serielederen i kne.Et innlegg fra Etzaz Hussain fant Hestad, og 20-åringen satte ballen i mål.Da eksploderte det i Molde, men drøye ti minutter senere var lagene like langt.Danske Fischer skjøt fra rundt 20 meter, og var heldig da den gikk i mål via Daniel Berg Hestad.(©NTB)Europaligaen fotball menn torsdagEuropaligaen fotball menn torsdag, gruppespillet (2. runde):Gruppe G:Rosenborg – Dnipro (Ukraina) 0-1, Lazio (Italia) – Saint-Étienne (Frankrike) 3-2.Gruppe A:Molde – Ajax (Nederland) 1-1, Celtic – Fenerbahçe (Tyrkia) 2-2.Gruppe H:Besiktas (Tyrkia) – Sporting Lisboa (Portugal) 1-1, Lokomotiv Moskva (Russland) – Skënderbeu (Albania) 2-0.Gruppe I:Basel (Sveits) – Lech Poznan (Polen) 2-0, Belenenses (Portugal) – Fiorentina (Italia) 0-4.Gruppe J:Monaco (Frankrike) – Tottenham (England) 1-1, Qarabag (Aserbajdsjan) – Anderlecht (Belgia) 1-0.Gruppe K:Schalke (Tyskland) – Asteras Tripolis (Hellas) 4-0, Sparta Praha (Tsjekkia) – APOEL Nikosia (Kypros) 2-0.Gruppe L:Alkmaar (Nederland) – Athletic Bilbao (Spania) 2-1, Augsburg (Tyskland) – Partizan Beograd (Serbia) 1-3.Gruppe B:Liverpool (England) – Sion (Sveits) 1-1, Rubin Kazan (Russland) – Bordeaux (Frankrike) 0-0.Gruppe C:Krasnodar (Russland) – Qäbälä (Aserbajdsjan) 2.1, PAOK (Hellas) – Borussia Dortmund (Tyskland) 1-1. Gruppe D: Brugge (Belgia) – Midtjylland (Danmark) 1-3, Legia Warszawa (Polen) – Napoli (Italia) 0-2. Gruppe E: Dinamo Minsk (Hviterussland) – Rapid Wien (Østerrike) 0-1, Villarreal (Spania) – Viktoria Plzen (Tsjekkia) 1-0. Gruppe F: Braga (Portugal) – Groningen (Nederland) 1-0, Marseille (Frankrike) – Liberec (Tsjekkia) 0-1.