Ny Iphone-funksjon kan koste deg dyrt

Ios 9 har forhåndsaktivert en funksjon som hjelper deg å finne det beste nettet. Det kan bli en dyr affære.

 Mange har et mobilabonnement som inkluderer en begrenset datamengde i måneden. Bruker du mer, løper taksameteret gjerne fort, skriver Aftenposten.no.Iphone-eiere med Ios 9 installert, har forhåndsaktivert en funksjon kalt «Wi-fi-hjelp». Den slår automatisk over på mobilnettet når wi-fi-forbindelsen er dårlig. Praktisk i jakten på optimale og sømløse surfeforhold.Men har man begrenset data, kan det fort bli en kostbar automatikk hvis man tror man er i et trådløst nettverk når telefonen i virkeligheten velger å hente surfedata over mobilnettet, skriver avisen.Det kan med andre ord lønne seg å slå av wi-fi-hjelpen for å være på den sikre siden. Det er heldigvis enkelt:Innstillinger -> mobilnett -> wi-fi-hjelp (helt nederst på siden)