- Slik får du en robust økonomi

Norsk økonomi er på vei inn i en ny fase, og Elin Reitan i Nordea gir deg tipsene for en robust økonomi.

De siste månedene har det kommet flere negative signaler i norsk økonomi, skriver Aftenposten.- Ingen vet med sikkerhet hvordan fremtiden vil utarte seg. Derfor er det viktig å ha en robust økonomi, som tåler en støyt, understreker forbrukerøkonom Elin Reitan.Hun har fire tips som styrker din privatøkonomi:1. Få ned gjeldsgradenLave renter gir personer med boliglån et større overskudd i lommeboken.- Benytt denne muligheten til å få gjeldsgraden på boliglånet ditt ned til et komfortabelt nivå, gjerne 60 til 75 prosent av boligens verdi, sier Reitan.2. Spar opp en solid bufferDu vet aldri når noe uforutsett kan inntreffe. Reitan anbefaler minimum to til tre månedslønner på sparekonto.3. Legg av penger til langsiktig sparingÅ spare til fremtiden er kanskje viktigere enn noen gang, mener Reitan.4. Legg om forbruket- Jeg vil anbefale at du ved jevne mellomrom går gjennom forbruket ditt, slik at du får oversikt over hva du bruker penger på, avslutter Reitan.