Slik påvirker stress utseendet ditt

Langvarig stress kan øke risikoen for hjerteinfarkt og være like skadelig som å røyke. I tillegg kan det ha en negativ innvirkning på utseendet ditt.

Stressa men glad - Foto - Scanpix

Ifølge hudlege Ole Martin Rørdam, som jobber på hudavdelingen ved St. Olavs Hospital, kan stress påvirke utseendet vårt på fem måter, skriver KK.no:Kviser: Hvis man har tendens til kviser fra før kan et høyt stressnivå få dem til å blusse kraftig opp. Man vet nemlig at talgkjertlene er sensitive for høyt kortisolnivå.Hud: Den eldes raskere og vi får lettere rynker. Muskulatur: Langvarig høyt kortisolnivå svekker muskulaturen slik at den blir svakere, mister styrke og muskelmasse. Du kan rett og slett bli litt mer «slapp i fisken».Hår: Hovedgrunnen til grått hår ligger i genene og er knyttet til alder. Det som gir håret dets naturlige farge er pigmentproduksjonen, og denne kan gå noe ned ved langvarig stress. Stress gir altså gråere hår, men denne påvirkningen er liten.