Svenske leger tilbyr jomfrusjekk på unge kvinner

Svensk tv-innslag avslører i kveld at privateide legesentre tilbyr såkalte "jomfrusjekker".

lege.jpg

Ved hjelp av skjult kamera avslører i kveld den svenske kanalen TV4 at leger i landet tilbyr jomfrusjekk på unge kvinner før bryllup, skriver TV.no.Det er dokumentarprogrammet «Kalla fakta», som avslører dette.En lege ved et legesenter i Rinkeby utenfor Stockholm sier rett ut at hun har lang erfaring med å utføre slike kontroller – også på mindreårige:– Jeg har gjort det flere hundre ganger. Jeg har undersøkt barn og voksne, alle på denne måten.TV4-programmet har med skjult kamera undersøkt situasjonen ved to legesenter og et spesialistlegekontor, skriver TV2.no.Ifølge Expressen er alle tre institusjonene privateide, men finansiert med svenske borgeres skattepenger.