Unge ledere er mest opptatt av seg selv

Eldre sjefer satser på å utvikle andre. Yngre ledere er mest interessert i sin egen karriere.

Mann - foto - Scanpix

Unge sjefer er mer ego. Det viser en stor svensk psykologistudie, ifølge ingenjorskarriar.se.Studien fra Göteborgs universitet viser at eldre sjefers lederstil ikke er innrettet på å fremme egen karriere. De er mer opptatt av å bygge relasjoner og skape lagånd.De yngre er derimot mer fokuserte på å nå sine egne mål og vise seg frem. De har en mer kontrollerende holdning og detaljstyring enn de eldre.Det er viktig for de yngre å framstå som beslutsomme. Det innebærer at de er mindre mottagelige for motargumenter og dermed mer rigide enn de eldre som er mindre opptatt av prestisje og åpner for å slippe til andre.Studien viser at tre lederskaper øker med alderen: Toleranse, tillit til andre og muligheten til å utøve sin innflytelse.De som reduseres er interessen for detaljer og orden, motivasjon, viljestyrke og vinnerinnstinkt, skriver nettsiden.