Usman Mushtaq reddet Gunhilds hjertebarn

Da Gunhild Stordalen ble syk, tok lege- og økonomistudent Usman Mushtaq (26) fra Stovner over ledelsen.

Da Stordalen ble syk ifjor, sto Eat-prosjektet i fare. Redningen ble 26-åringen fra Stovner, som kusket konferansen i land, skriver DN.- Usman spilte en avgjørende rolle da jeg ble syk. Han tok fri fra studiene for å lede mye av det faglige og politiske arbeidet, besøkte meg på sykehuset i Utrecht og var i perioder den jeg snakket aller mest med, mer enn mine egne foreldre, sier Stordalen til avsien.Mushtaq studerer medisin og samfunnsøkonomi samtidig, har flere verv, og sitter i styret i Arbeiderpartiets største lokallag. Stordalen møtte han må en konferanse i Sverige.- Jeg husker jeg så ham på scenen med 1000 mennesker i salen. Han satte de andre til veggs med vanvittig gode argumenter og stor overbevisningskraft. Han var i en klasse for seg selv. Jeg rev ham av scenen da foredraget var over og sa: "Jeg vil jobbe med deg!", forteller Stordalen til DN.- Det har vært en faglilg og organisatorisk krevende, spennende og lærerik prosess for meg å lede Eats arbeid innenfor politikkutvikling og global strategi, sier Usman til avisen.