Utro nordmenn vil egentlig være trofaste

Ny undersøkelse slår fast at mange utro nordmenn gjerne skulle vært lykkelige i forholdet sitt.

Det er lett å tro at de som velger å ha en affære utenfor ekteskapet gjør dette fordi de ønsker å være utro.Men en stor undersøkelse gjort av datingsiden Victoria Milan viser noe helt annet. De har spurt sine norske medlemmer om de ønsker å være utro og svaret er overraskende nok et helt klart nei.  - De fleste ønsker å være lykkelig i sitt forhold og ikke behøve å gå til andre for å få sine behov tilfredsstilt. Dessverre lever mange i forhold og ekteskap som ikke oppfyller alle deres behov, sier adm.dir i Vitoria Milan, Sigurd Vedal. De aller fleste som er utro vil svært gjerne være tro mot sin partner og finne lykke i et fast forhold. Nesten 60% av de som deltok i undersøkelsen ønsket å være i et lykkelig og fast forhold istedenfor å være utro. Nesten hver fjerde oppgir at det spiller ingen rolle hvor bra de har det i sitt forhold, de ville uansett vært utro. En stor andel av de spurte ville heller skille seg enn å være utro, men av ulike grunner kunne de ikke skille seg nå. Nesten 40% av de spurte sier at det er økonomiske forhold som gjør at de ikke skiller seg. En annen viktig grunn for å bli i forholdet og heller være utro, er at en skilsmisse er vanskelig for barna. - Mange velger å ikke skille seg rett og slett fordi de ikke har råd til å ha to husstander, sier Sigurd Vedal.  Kun 17,5 % av de spurte er utro fordi de liker å ha en affære. De vil både ha tryggheten som et fast forhold gir dem og den ekstra spenningen og lidenskapen som kommer med å ha en affære. Men for det store flertallet så er det ikke optimalt med et ekteskap og en affære samtidig - De fleste ønsker ikke å være utro. Dette er et kompromiss mellom hva som er praktisk for husholdningens økonomi eller for barn og hva hjertet ønsker, sier Sigurd Vedal.