Brus er skadelig for kvinnehjertet

Som kvinne bør du være forsiktig med å drikke for mye brus.

Foto: Scanpix
Kultur

At det ikke er sunt å drikke brus, er ikke noe nytt. Nå peker imidlertid en ny undersøkelse på at brusen også kan påvirker kvinnehjertet, skriver Avisen.dk.Undersøkelsen viser at de kvinnene som drikker brus eller juice hver dag har 83 prosent høyere risiko for å få en iskemisk hjertesykdom, enn de kvinnene som stort sett ikke drikker brus og juice. Det er forskere ved Osaka University i Japan, som har oppdaget dette. Brusen skal ikke ha samme effekt på menn.Ifølge Hiroyasu Iso, som har ledet undersøkelsen, kan den økede risikoen skyldes at de søte drikkevarene påvirker stoffksiftet, og inttar man en stor mengde brus, kan det føre til vekøktning, økt blodsukker og blodtrykk.- Det gir mening hvis brus øker risikoen for overvekt, diabetes, insulin-resistens, og så også risikoen for hjertesykdommer, og det ser vi her, forklarer Adam Bernstein, som er forsker ved Clevland Clinic, og som ikke hadde noe med forskningen å gjøre.

Nyheter
Kultur