De rike bruker mest på julepynt

De som tjener best bruker mer penger på juledekorasjoner, viser tall fra Virke.

Silje Sandmæl - Foto - DNB
Kultur

Den totale julehandelen har økt år for år siden 2005, ifølge Virke. Da brukte vi 40,5 milliarder kroner, mens 53 milliarder ble svidd av i fjor, skriver Botrend.no.Når det kommer til selve juleforberedelsene planlegger kvinner å bruke 458 kroner på juledekorasjonen, mens menn beregner 343 kroner. Det er imidlertid de med en årlig inntekt på over 800.000 kroner som ser for seg at de kommer til å bruke mest, med et gjennomsnitt på 527 kroner.Men juledekorasjonen trenger i koste skjorta for å vekke den gode stemningen, mener forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl.- Det er mange år siden jeg har handlet juledekorasjon, sier hun til Budstikka. - Vi bor rett ved marka og tar det som en tur. I år har vi funnet kongler og avkapp. Rester av et blondegardin fant jeg på hytta, og lignende kan du enkelt finne på loppemarked, fortsetter hun.Forbrukerøkonomen mener det er lite som skiller spraylakkerte kongler som er funnet i skogen fra de som selges i butikken.- Er det noe vi nordmenn bruker penger på er det lys, lykter og nips til huset. Det kan man enkelt lage selv eller handle i bruktbutikker og på loppemarkeder. Det er også supre julegaver, forsikrer Sandmæl.

Nyheter
Kultur