Dette kan andre gjøre - selv om iPhone er låst

Siri-funksjonen på mobilen lar andre poste på Facebook, slette avtaler og sende SMS uten å låse opp telefonen.

Kultur

Siri er Apples stemmeassistent som lar deg utføre kommandoer på telefonen med stemmen, enten det dreier seg om å søke opp ting på internett, sette på alarmer, sende SMS-meldinger eller andre ting.Høstens nye iOS-versjon ga oss Siri på norsk. Og om du velger å ta i bruk Siri, blir funksjonen også gjort tilgjengelig fra en låst telefon som standard. Det betyr at man kan bruke Siri uten å låse opp telefonen, skriver Dinside.no.Her er noen av tingene man kan gjøre via Siri-funksjonen, selv om skjermen er låst:- Poste på Facebook (si «Post på Facebook» og deretter hva du vil poste)- Sende SMS (si «Send melding til navn» og så hva som skal stå i meldingen)- Se i avtaleboka (si f.eks. «Vis meg mine avtaler på fredag»)- Slette en avtale (si f.eks. «Slett avtalen min i morgen tidlig»)- Se hvem som eier telefonen (si «Hva heter jeg?»)- Ringe andre (si «Ring til mamma»)- Opprette alarm (si «Vekk meg klokka halv fire i morgen tidlig»)Synes du tilgang til Siri på låst skjerm har en høyere risiko enn nytte, kan du slå av dette ved å gå til innstillinger, touch ID og kode og så fjerne haken ved Siri under avsnittet om tilgang fra låst skjerm, som angitt på bildet, skriver Dinside.no.

Nyheter
Kultur