Har solgt kunst for 200 mill. på fem år

For Galleri Fineart på Tjuvholmen er det Pushwagner som er den store stjernen.

Kultur

Galleri Fineart representerer nærmere 900 kunstnere og har etablert seg som den største kunstaktøren i landet, skriver DN. Galleriet er eid av Aller Media og solgte i fjor kunst for 42,5 millioner kroner med et resultat før skatt på 3,1 millioner kroner. Ingen andre norske gallerier er i nærheten av slike salgstall. Pushwagner, Bjarne Melgaard, Vebjørn Sand, Kjell Nupen og Nico Widerberg er blant galleriets mest etterspurte kunstnere. Pushwagners to siste utstillinger har solgt for omlag 30 millioner kroner. I løpet av de siste fem årene har Fineart omsatt kunst for 216,6 millioner kroner, med et samlet resultat før skatt på 19,44 millioner kroner. I år er veksten på 40-50 prosent, og omsetningen vil trolig havne på over 60 millioner, skriver DN.

Nyheter
Kultur