Menn nekter å tro det - men kvinner er bedre sjåfører

Selv om kvinner er sjeldnere i bilulykker, insisterer menn likevel på at de er bedre sjåfører.

Kvinne og bil - Foto - Scanpix
Kultur

Når det kommer til å avgjøre hvem som er den beste sjåføren i familien, vil kvinner lettere gå med på at mannen er den beste, enn omvendt, skriver Avisen.dk.En britisk studie viser at kvinner har fire ganger så lett for å innrømme det, hvis de synes deres partnere er bedre bilister. Slik er det ikke andre veien.Mennene har også mindre tro på at kvinnene er gode sjåfører: 26 prosent av kvinner er overbevist om at de kjører forsvarlig, mens kun 16 prosent av mennene er enige i dette. Sjef for Automobile Association, Edmund King, sier:- Tall over ulykker viser tydelig at menn oftere er involvert i ulykker enn kvinner. Likevel setter kvinnene seg ofte i passasjersetet og tror at menn er bedre bilister enn dem selv.King mener kvinner må ha mer tro på seg selv som sjåfører, og oppfordrer dem også til å forklare mennene sine at de faktisk er gode til å kjøre bil.

Nyheter
Kultur