Morgan Andersen tapte i PFU

Morgan Andersen tapte saken mot VG og Fredriksstad Blad i Pressens Faglige Utvalg.

Morgan Andersen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
Kultur

Den tidligere Fredrikstad-lederen klaget inn avisene for å ha gjentatt påstandene som Aftenposten la fram om ham i en artikkel i desember 2011, skriver NRK. I artikkelen ble Andersen beskyldt for skatteunndragelser.Aftenpostens artikkel ble felt i PFU for manglende mulighet til samtidig imøtegåelse. Andersen mener VG og FB brukte for lang tid på å beklage sine artikler. Klagen gjelder Vær Varsom-plakatens punkt 4.13 som lyder «feilaktige opplysninger skal rettes og eventuelt beklages snarest mulig».PFU behandlet klagen tirsdag. De konkluderer med at ingen av mediehusene brøt punktet. De understreket av VG med fordel kunne kommet med en beklagelse.– Man skal være raus med å si beklager. Det er Andersen som mener at det hadde vært på sin plass at han fikk en oppreisning. Det var en temmelig røff anklage, sa utvalgsmedlem Henrik Syse ifølge kanalen. (©NTB)

Nyheter
Kultur