Stordalen-hoteller dropper bacon og pølser

Petter Stordalens Comfort-hoteller bytter ut bacon og pølse med en frokostmeny utviklet blant annet i samarbeid med fru Stordalens EAT.

Petter Stordalen - Foto: Finansavisen
Kultur

Ønsker du den tradisjonelle egg og bacon-frokosten når du bor på hotell, bør du ikke lenger velge Stordalens Comfort-hoteller.Er du derimot opptatt av en klimavennlig, sunn livsstil og foretrekker mer plantebasert mat, har du imidlertid valgt rett hotellkjede.Det nye frokosttilbudet til Comfort-kjeden har nemlig verken pølser eller bacon på menyen. Den gir deg i stedet en «grønnere» start på dagen - en frokostmeny utviklet i samarbeid med blant annet Gunhild Stordalens EAT-initiativ.- Dette er et nytt frokostkonsept for Comfort-hotellene våre, sier Petter Stordalen til Hegnar.no.- Comfort er et ungdommelig og nytenkende konsept som ønsker å tilpasse seg nye trender og forventninger til morgendagens kunder. Der tenker vi at gjestene vil sette stor pris på en sunn og god start på dagen med nye råvarer og nye løsninger, fortsetter han.Den nye frokostmenyen er utiviklet i samarbeid med Gunhild Stordalens EAT-initiativ, Bama, Tine, Prior og andre.Petter Stordalen påpeker at EAT er en samarbeidspartner som ikke er involvert i hotelldriften og konseptene til Nordic Choice, men sier at de to deler ambisjonen om å bidra til større bærekraft i det de gjør.- Fokus på bærekraft gjennomsyrer det vi gjør i Nordic Choice, sier Stordalen.Blandede reaksjonerI Umeå i Sverige, har hotellet Winn implementert de nye retningslinjene fra Comfort. Både bacon og pølser er borte fra menyen. I tillegg har de redusert tilbudet av frokostblandinger og ost.Reaksjonene fra hotellgjestene har ikke latt vente på seg, og det er ikke alle som applauderer forandringen, skriver den svenske avisen Affärsliv24.- Det er blandede reaksjoner. Noen blir opprørte og noen har forståelse, sier Ebba Kohl på restaurant Plectrum som står for frokostserveringen på Winn.Mer frukt og grøntKommunikasjonsrådgiver Kenneth Hultgren i Comfort-kjeden i Sverige, sier at kjeden ønsker å utfordre og bryte de tradisjonelle hotellreglene.I likhet med Stordalen understreker Hultgren at dagens hotellgjester vil ha produkter tilpasset en hverdag som handler stadig mer om helse og bærekraft. Derfor fokuserer kjeden nå på «klimavennlig råvarer og mye frukt og grønt».- Når gjestene sjekker ut fra hotellet vårt skal de føle at vi har hjulpet dem til å ta sunne og gode valg, at maten vår har vært velsmakende og helsebringende, sier Hultgren.Petter Stordalen kan imidlertid forsikre sine bacon-elskende hotellgjester om at det bare er Comfort-kjeden som har implementert den nye menyen.- De øvrige kjedene og frittstående hoteller er ikke med på denne endringen og tilbyr bacon i sitt frokostkonsept, sier Stordalen.Bra for klima og helseVeterinær og leder av organisasjonen NOAH, Siri Martinsen, synes det er svært gode nyheter at Comfort-kjeden har fjernet bacon og pølser fra frokostmenyen.- Å spise vegetarisk er det mest effektive man kan gjøre både for dyrevelferd, klima og miljø. Bra for helsen er det også. Så dette er et veldig godt tiltak, sier hun til Hegnar.no.- Comfort mener hotellgjester i dag vil ha sunnere og mer bærekraftig mat. Er det ditt inntrykk også?- Ja, det har de rett i. Derfor er det viktig at institusjoner som tilbyr mat, som kantiner, restauranter og hotellkjøkken løfter frem den kjøttfrie maten og ikke henger igjen i den gamle ideen om at kjøtt må være med i et hvert måltid.- Få fart på tiltaketNå gjelder det bare at resten av Stordalen-kjedene følger etter, mener Martinsen.- Det er bare å få fart på dette tiltaket. Også er det viktig at man ikke bare tar vekk mat, men også legger til. Det er mange vegetarisk matretter som passer til både frokost og lunsj. Ofte ser man at med et vegetarisk fokus på kjøkkenet, så blir det større bredde på menyen, avslutter hun.

Nyheter
Kultur