Syv gode råd for arbeidsledige

Har du blitt arbeidsledig bør du ikke endre på de daglige rutinene dine, mener stressekspert.

arbeidsledig.jpg
Kultur

Nesten 80.000 personer var ved utgangen av september registrert som helt arbeidsledige hos Nav, 5500 flere enn for ett år siden, melder NTB.Marita Milde er stressekspert og førsteamanuensis ved Institutt for biologisk og medisinsk psykologi ved Universitetet i Bergen. Hun sier at de som er langvarig arbeidsledige kan miste håpet og dermed blir utsatt for depresjon, skriver Aftenposten. Her er Mildes syv råd til arbeidsledige1. Vær åpen - si at du har mistet jobben. Unngå å bruke krefter og energi på å skjule hvordan situasjonen er.2. Bruk nettverk, vær på markedet og si at du er en jobbsøker.3. Søk sosial støtte, ha avtaler.4. Er det kurs eller annen kompetanseheving som er nødvendig, bør man utnytte mulighetene.5. Oppretthold daglige rutiner, ikke endre på søvnmønsteret eller bli inaktiv. Vær observant i forhold til bruk av legemidler eller alkohol.6. Ikke vent med å søke hjelp hvis du kjenner at du sliter.7. Tenk at livet består av annet enn bare jobb. Ha et bredere perspektiv på det å være menneske. Arbeidstager er en rolle man har, ikke noe man er.

Nyheter
Kultur