Vi bruker 120 mill. i året på dette - nå øker salget

Tapetbransjen opplever sterk vekst. Ifi melder om det beste andre kvartalet på mange år.

Kultur

Det omsettes tapet for ca. 120 millioner kroner hvert år i Norge, skriver Botrend.no.Sammenlignet med gulv og maling er tapet fortsatt en liten produktgruppe, men har et stort potensial for å vokse enda mer, mener ekspertene.- Dette har vært det beste andre kvartalet på mange år. Vi har økt omsetningen med 34 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, sier Bjørg Owren i Ifi, Informasjonskontoret for farge og interiør.Hun tror at den kalde og til dels fuktige sommeren har lokket flere til å gjøre mer innendørs.- I fjor var det varme været noe av årsaken til at flere leverandører rapporterte omsetningsfall i markedet. Vi kan vel konkludere med at været har noe å si. Tallene bør bidra til inspirasjon til de som ikke har rapportert økning, for det er et stort potensiale i markedet, sier Owren.Det har også blitt mye lettere å legge sin egen tapet, noe som kan ha fått innvirkning på salget.- Før måtte man jo ha håndverker for å fjerne og legge ny tapet. De siste par årene er det blitt mye enklere å bytte selv, sier daglig leder av tekstil- og tapetleverandøren Green Apple, Ellen Lind.

Nyheter
Kultur