Hun blir Telenors sterke kvinne

Gunn Wærsted blir ny styreleder i Telenor.

Gunn Wærsted. Foto: Finansavisen
Kultur

Bedriftsforsamlingen i Telenor ASA har i dag valgt Gunn Wærsted til ny styreleder. Hun vil tiltre styret 14. januar 2016, skriver selskapet i en pressemelding torsdag ettermiddag. Utvelgelsen har ifølge komité- og bedriftsforsamlingseder Anders Skjævestad skjedd etter «en grundig vurdering av mulige kandidater».60-årige Wærsted er konserndirektør og medlem av konsernledelsen i Nordea Bank og administrerende direktør for Nordea Bank Norge, og har tidligere hatt en rekke leder- og direktørstillinger innen bank og forsikring. Wærsted er styreleder i Petoro, og har hatt styreverv blant annet i Statoil, Statkraft og Ferd Holding.Les mer her.Vil gjenreise omdømmeÅ skaffe Telenor et bedre omdømme og flere kvinner i konsernledelsen er blant oppgavene Wærsted vil gå løs på.- Jeg er enig i at Telenor har en utfordring på omdømmesiden, og at det er en uheldig situasjon. Jeg vil bruke tid på å komme inn i problemstillingene, og er helt overbevist om at med godt arbeid i styret og administrasjonen i fellesskap vil vi være i stand til å gjenreise omdømmet til Telenor, sier Wærsted til NTB.Ved siden av korrupsjonssaken i Vimpelcom, og spørsmålene rundt konsernsjef Sigve Brekkes CV, har selskapet fått kritikk for å ha for få kvinner i toppen.- Det er ingen tvil om at kvinneandelen i konsernledelsen er for dårlig, sier Wærsted til nyhetsbyrået.- Jeg er opptatt av at det skal være mangfold og det går på kjønn, kultur, og utdannelsesbakgrunn. Jeg mener det ikke er godt nok det som er i dag, sier hun videre til NTB.