Nesbø er fornøyd med skuespillervalg

Jo Nesbø er fornøyd over at stjernen fra en av hans favorittfilmer skal spille rollen som Harry Hole.

Kultur

Fredag ble det kjent at Hollywood-stjernen Michael Fassbender skal spille politietterforsker Harry Hole i filmatiseringen av Nesbøs «Snømannen».– Jeg synes Michael Fassbender er et veldig godt valg. Rett og slett fordi han er en forbasket god skuespiller, skriver Nesbø i en tekstmelding til VG fredag kveld.«Shame» tror jeg kanskje var min favorittfilm det året den kom, legger han til og sikter til det britiske dramaet fra 2011, hvor Fassbender figurerte i hovedrollen, og som på norsk fikk tittelen «Sorg og skam».Filmen som skal gjøre Harry Hole til internasjonal filmhelt skal spilles inn på Rjukan – så vel som i Bergen og Oslo. Innspillingen begynner 18. januar.Det er svenske Tomas Alfredson som har regien for filmen, som får tittelen «The Snowman». (©NTB)