Steinar Pedersen blir ny Start-trener

Steinar Pedersen blir ny Start-trener fra 1. januar. Han fristilles fra kontrakten med 1.-divisjonsklubben Jerv.

Kultur

Dermed settes det sluttstrek for en av vinterens store snakkiser. Helt siden Start og Jerv møttes i den avgjørende kvalifiseringskampen til eliteserien, har det vært spekulasjoner rundt Pedersens trenerframtid.«FK Jerv og IK Start er enige om at prosessen har vært tidkrevende og komplisert, men at partene nå har avsluttet dialogen på en positiv og omforent måte. Blikket rettes nå framover», skriver Start i en pressemelding.– Hovedtrenerjobben i Start er en utfordring som jeg virkelig ser fram til med stor inspirasjon og noe jeg gleder meg veldig til. Etter to lærerike og fantastiske år i Jerv, kom nå muligheten som har vært et mål og drøm for meg. Jeg gleder meg til å være med på å løfte IK Start sammen med hele klubben og landsdelen, sier Steinar Pedersen, som har skrevet under på en treårsavtale for kristiansanderne.KompensasjonSå sent som 9. desember uttalte Jerv at Pedersen blir Jerv-trener i 2016.– Etter at vi ikke kom til enighet med Start, så har Jerv og trenerteamet blitt enige om å fullføre tidligere inngåtte avtale, skrev klubben i en pressemelding da.Konfliktens kjerne skal ha vært at Start ikke ønsket å betale kompensasjonen som Jerv krevde for treneren. Pedersen skrev under ny treårskontrakt med Grimstad-klubben i sommer.I pressemeldingen står det at Start betaler Jerv en kompensasjon, men partene ønsker ikke å kommentere beløpet.– En lang og krevende prosess er endelig fullført. Det er ikke bare vi i Start som endelig kan si at ventetiden er over, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.SuksessPedersen har en fortid som spiller for Lillestrøm, Borussia Dortmund, IFK Göteborg, Strømsgodset og Start.Som trener for Jerv har han hatt stor suksess. Han tok klubben fra 2. divisjon til eliteseriekvalifisering på to sesonger. (©NTB)