Toppsjefen måtte droppe Nordea

Gunn Wærsted var aldri i tvil om at hun skulle takke ja til vervet som ny styreleder i Telenor. Selv om hun måtte slutte som toppsjef i Nordea Norge.

Gunn Wærsted. Foto: Finansavisen
Kultur

Gunn Wærsted ble torsdag valgt som ny styreleder i Telenor. Hun måtte slutte som toppsjef i Nordea Norge for å kunne ta på seg styreledervervet, skriver Dagens Næringsliv.Hun sier til avisen at hun aldri var i tvil om å takke ja, men selv om Telenor allerede har stått uten styreleder i halvannen måned må selskapet vente i nesten ytterligere en måned før Wærsted er på plass.- Jeg tiltrer som styreleder først 14. januar. Grunnen til det er at en av mine roller i Nordea er å være admininstrerende direktør i Nordea Norge, som er en av Telenors bankforbindelser. Norsk lov åpner ikke for at man kan være administrerende direktør i en bank og samtidig ha et slik styreverv, forteller Wærsted.- Innen 14. januar vil det komme en ny leder for Nordea Bank Norge. Men jeg vil fortsette som leder av forretningsområdet "Wealth Management" og medlem av konsernledelsen i Nordea, påpeker hun.Wærsted er i dag også styreleder i Petoro. Dette vervet vil hun beholde.- Det er en stor arbeidsbelastning med disse vervene jeg har. Derfor passer det også godt at jeg går ut av Nordea Norge.