B&O feirer 90 med høyttaler til 300.000

Bang & Olufsen fyller 90 år og jubilerer med BeoLab 90-høyttaleren der ingeniørene har fått skape drømmehøytaleren for kresne ører.

Kultur

Med jubileumsproduktet BeoLab 90 har Bang & Olufsens ingeniører fått frie hender til å lage en drømmehøyttaler for kresne ører. I etterkant har designerne pakket teknologien inn i en skulpturaktig løsning som interiørmessig vil falle i smak hos tilsvarende kresne blikk.- BeoLab 90 inneholder et mangfold av teknologier. Dette er en perfekt blanding av design og akustikk i verdensklasse. Denne svært intelligente høyttaleren tilbyr klarhet, rekkevidde og et lydbilde som ikke står tilbake for noe. BeoLab 90 har en imponerende 360-graders design og en rekke innstillinger for å gi deg fantastisk lyd, uavhengig av plassering, rommet, eller lytteposisjonen, forteller selskapet selv .Tanken bak produktet er at det er høyttaleren, ikke rommet, som skal definerer lyden.BeoLab 90 er utstyrt med selskapets nye  «Active Room Compensation»-teknologi. Den har ellers 18 høyttalerelementer, 18 D/A-konvertere og 8.200 watt med forsterkerkraft. Men ikke prøv å bære den inn i huset selv. Til hver enkelt høytaler har det gått med 65 kilo ren aluminium, og alt i alt veier hver enhet 135 kilo, forteller Lyd & Bilde.Mens salgsprisen i USA opplyses å være 38.995 dollar per stykk, er veil. utsalgspris i Norge ifølge Lyd & Bilde 299.995 kroner.

Nyheter
Kultur