Henrik Kristoffersen har kjørt inn over 1,3 millioner siden jul

Norges superalpinister har kjørt inn over åtte millioner kroner så langt denne sesongen.

De norske alpingutta gjorde i helgen rent bord i sveitsiske Wengen.Fredag startet det med dobbeltseier i superkombinasjonen, der Kjetil Jansrud snek seg foran Aksel Lund Svindal med noen hundredeler.Lørdag fulgte Lund Svindal opp med å vinne utforen - før Henrik Kristoffersen i går vant sitt fjerde slalåmrenn (ble nummer to i det femte) for sesongen.Dette gir god uttelling på kontoen.Har kjørt inn 3,3 mill.En oppdatert FIS-oversikt viser at Lund Svindal holder stand på toppen av pengelisten, og er nå oppe i 372.155 sveitserfranc i premiepenger.Dette tilsvarer 3,3 millioner kroner på dagens kurser.Lund Svindal har dermed hanket inn over 60.000 sveitserfranc mer enn nærmeste konkurrent på pengelisten - østerrikeren Marcel Hirscher.Etter at Hirscher kjørte ut i gårsdagens slalåm, leder Lund Svindal verdenscupen sammenlagt med sine 816 poeng - 15 poeng foran Hirscher.Kometen KristoffersenNærmest den suverene duoen Lund Svindal/Hirscher - både på pengelisten og sammenlagtlisten, finner vi ytterligere to norske utøvere - Henrik Kristoffersen og Kjetil Jansrud.21-årige Kristoffersen fra Rælingen har gjort et ordentlig rykk med tre seire og én 2. plass i slalåm på de siste fire forsøkene.Belønningen bare på de fire rennene har vært over 147.000 sveitserfranc (rundt 1,3 millioner kroner).Så langt i sesongen ligger verdens beste slalåmkjører på i alt 235.857 sveitserfranc i premiepenger (nesten 2,1 millioner kroner).Jansrud er etter helgens kombinasjonsseier oppe i 164.298 sveitserfranc i premiepenger (ca. 1,45 millioner kroner).Vi tar også med Aleksander Aamodt Kilde, som har en 18. plass på pengelisten med sine 25.558 innkjørte sveitserfranc (ca. 226.000 kroner).670.000 kroner i KitzGutta får (som regel) 41.500 sveitserfranc per seier i verdenscupen, 18.000 sveitserfranc for 2. plass og 9.000 sveitserfranc for 3. plass.Alle i topp 30 får faktisk betalt, og 30. mann får (som regel) 450 sveitserfranc.Det viktigste unntaket er rennene i Kitzbühel, som finner sted førstkommende helg. Der henter vinnerne i slalåm og utfor over 76.000 sveitserfranc hver (altså over 670.000).Pengepremiene er de samme for jentene, med et lukrativt unntak for slalåmen i Flachau, der en innbringer nesten 75.000 sveitserfranc.Løseth på topp 10Og på jentesiden har Nina Løseth kjørt inn klart mest premiepenger av de norske.Ålesund-jenta brøt en barriere da hun i det første rennet 2016 like godt gikk til topps i slalåmen i italienske Santa CaterinaFra før var 2. plassen i storslalåmen i Courchevel tidligere denne sesongen hennes karrierebeste.Totalt har 26-åringen nå kjørt inn over 96.800 sveitserfranc hittil denne sesongen, det vil si nesten 856.000 kroner. Det gir henne en 8. plass på pengelisten.Lotte Smiseth Sejersted og Ragnhild Mowinckel har kun kjørt inn mindre summer, hhv. rundt 6.500 og 8.000 sveitserfranc.Norske alpinister har dermed kjørt inn over åtte millioner kroner i premiepenger så langt denne sesongen.Jenta som har kjørt inn aller mest penger hittil i sesongen, er amerikanske Lindsey Vonn.Hun har kjørt inn totalt 268.900 sveitserfranc, eller rundt 2,38 millioner kroner.Vi minner om at vi her kun snakker om premiepenger. Alle sponsormillionene kommer i tillegg.