I 2018 kan du reise i 1200 km/t med Hyperloop

Turen fra New York til Washington DC vil ta 30 minutter, lover Hyperloop Transportation Technologies som starter byggingen i år.

Hyperloop Transportation Technologies står klar til å ta første spadetak for å realisere Elon Musks visjon om reiser i lynfart.Hyperloop, som er et høyhastighets transportsystem lansert av Tesla-gründeren Elon Musk, har en hastighet på 760 m/ph, tilsvarende rett over 1220 km/t.Les mer: Reis fra L.A. til New York på 1 time og 45 minutter Prinsippet er å sende folk i kapsler gjennom et rør med redusert trykk, på luftputer som reduserer friksjonen. Teknisk Ukeblad skriver at det kan sammenlignes med et air hockey-bord, bortsett fra at i tilfellet med Hyperloop, så er det kapselen selv som lager luftlageret og ikke rørsystemet den befinner seg inne i.– Du vil ikke at røret skal være dyrt, derfor plasserer du det dyre utstyret i kapslene, har Musk ifølge TU sagt i et intervju med Bloomberg Businessweek.Nå står flere parter klare til å realisere det som hittil kun har vært et konsept skissert opp i et notat fra Musk.- Vi starter byggingen i år, sier CEO Dirk Ahlborn i Hyperloop Transportation Technologies. Han venter å åpne for passasjertrafikk i slutten av 2018 eller begynnelsen av 2019.CEO Rob Lloyd i konkurrerende Hyperloop Technologies tilbyr billietter fra 2021.