Lege: Menn må få mer stell fra damene når de er syke

En ny studie viser at kvinner takler influensa bedre enn menn. – Det er ikke tvil om at menn nå må få mer støtte og stell fra damene sine når de er syke, sier lege.

– Funnene er interessante. Det kan se ut som østrogen faktisk spiller en rolle i forbindelse med smittsomme sykdommer, som virussykdommer og influensa, sier lege og rådgiver Raymond Dokmo ved Helse Nord til NRK.no.Det er amerikanske forskere som står bak forskningen, som er publisert i det anerkjente tidsskriftet «American Journal of Physiology – Lung Cellular and Molecular Physiology».Dokmo mener studien endelig gir menn empirisk støtte for at «manneinfluensa» ikke er noen myte.– Hvis denne forskningen stemmer, betyr det at menn faktisk blir mer syk. Da kan man si at det endelig viser seg at manneinfluensa ikke er noe å spøke med.Årsaken er ikke helt klar, men forskerne påpeker at det kan ha noe å gjøre med østrogenets evne til å redusere stoffskiftet i cellene, noe som kan forsinke virusets evne til å formere seg.