Pamela til kamp mot foie gras i Paris

Pamela Anderson har tatt opp kampen mot foie gras i gourmematens hjemland.

Skuespillerinnen møtte opp ved Frankrikes nasjonalforsamling tirsdag og ba myndighetene forby tvangsmating av ender og gjess under en pressekonferanse der det var et stort medieoppmøte, melder CNNMoney.Foie gras blir produsert gjennom tvangsmating av ender og gjess for å forstørre levrene deres.- Som canadier har jeg kommet til Frankrike for å vise min motstand mot en industri som er like ondskapsfull som slaktingen av babysel - den grusomme behandlingen og slakten av ender og gjess for et luksus produkt vi ikke trenger, sa Anderson.Frankrike produserer mer enn 20.000 tonn foie gras hvert år, ifølge dyrevernsgruppen Animal Equity.Det har vært mange forsøk på å forby andelever. California forbød foie gras i 2012, men en føderal dommer omgjorde dommen i 2015. Anderson sier hun er inspirert av Birgitte Bardots reise til Canada i 1977 for å stoppe slaktingen av babysel.