- Samboerpar har statistikken mot seg

Stadig flere nordmenn velger å være samboere fremfor å gifte seg. Mange løper en stor risiko om det tar slutt.

Kristina Picard - Foto - Storebrand

Stadig flere velger å forbli samboere fremfor å gifte seg. Men ifølge statistikken har samboere uten barn en spesielt stor risiko for at forholdet skal ende i brudd. Hele 36 prosent av barnløse samboerskap går i oppløsning, skriver VG.- Samboerpar har definitivt statistikken mot seg! Er du på vei til å bli samboer, så vær klar over at det er større sannsynlighet for at dere flytter fra hverandre igjen, enn at dere blir boende sammen hvis man ser alle samboere under ett, sier forbrukerkonom Kristina Pickard i Storebrand.Hun trekker frem at bare hvert femte samboerpar skriver kontrakt som avtaler det økonomiske dem i mellom. Ved å sikre de økonomiske rammene for samlivet med en kontrakt, kan du imidlertid unngå heftige krangler om forholdet tar slutt.- Hvis du lever med en partner, men ikke ønsker å gifte deg, så er det viktig å ha avtalen i orden. Hvis du er den som "bare" har betalt for mat og de løpende utgiftene, og det blir slutt med samboeren din, kan du havne i en veldig vanskelig situasjon. Den som ikke eier bolig på papiret, taper også opptjent egenkapital i den perioden man har levd sammen og må kanskje starte helt på bar bakke, advarer Picard. Vil du vite mer om hva som skal med i en samboeravtale? Les: Veien til riktig samboeravtale