Smart snusboks nekter deg å snuse unødvendig

Pouchgard vil kutte både snusforbruket ditt og utgiftene dine, mener gründerne Max Hultberg og Rasmus Andersson.

Det svenske startup-selskapet Pouchgard lanserte denne uken et crowdfunding-prosjekt for å skaffe midler til å skape en smart snusboks. Foreløpig har gründerspirene samlet inn 4.364 dollar, som utgjør 22 prosent av de 20.000 dollar de håper å samle inn.Bak ideen om Pouchgard står Max Hultberg (28) og Rasmus Andersson (27), som begge var ivrige snusere. Hver gang de hadde en stressende dag på jobben merket de at snusingen tok overhånd. En kveld snuste de en bok snus på fire timer. - Vi begynte å diskutere hva som kunne hindre oss i å snuse unødvendig mye, vi tok jo bare snus av gammel vane. Da kom vi opp med denne ideen, sier de to til Hegnar.no.De to forteller at de ble gira da de kom på at de kunne kople snusboksen til en app der man kunne legge inn opplysninger om eierens snusvaner. - Vi leker oss med mange ideer som skal gi deg flere grunner til å bruke Pouchgard. Noen er enkle, som å få oversikt over ditt eget snusforbruk og å spare penger. Andre er mer uventede, for eksempel at en barnelås holder snusboksen låst hvis du ikke er i nærheten, eller at du kan få belønning av partneren din hvis du når målet ditt.- Vil Pouchgard hjelpe folk å slutte med snusing?- En av hovedfunksjonene er å hjelpe folk med å kutte ned og ikke la bruken gå over stokk og stein. Det gir det også en oversikt over forbruket så du ikke trenger å bruke så mye penger på snus hver måned. Men vi tror absolutt at dette kan være et godt hjelpemiddel for å slutte også. Det kommer an på hvor avhengig du er antageligvis.Siden produktet stadig er i utvikling, har ingen prøvd Pouchgard enda. Hultberg og Andersson håper å lansere produktet til sommeren. Da vil det koste under 1000 kroner, sier de.- Responsen vi har fått i sosiale media er overveldende. Og vi er sikrere enn noen gang på at Skandinavia trenger dette produktet.- Hva skjer hvis man blir skikkelig sugen og sint og vil åpne boksen for en hver pris?- Haha. Vel, vi antar at dette kan skje. Og du vil trenge litt selvdisiplin for å holde deg unna andres bokser. Det kan hende vi legger til en panikk-knapp som du kan benytte en gang i uken. Vi har også tullet med at du får avslag dersom du knuser boksen i ren frustrasjon, avslutter guttene.Her kan du se hvordan Pouchgard fungerer: