Ut mot Traaseths blogg: Innovasjon Norge er noe annet enn HP

Camilla Sylling Clausen i Alpinanleggenes landsforening mener ledere kan gi ut bøker om ledelse i stedet for å blogge om det.

I et lederintervju med DN, forteller generalsekretær i Alpinanleggenes landsforening, Camilla Sylling Clausen, at hun slett ikke er noen "blogg-sjef".Snarere stiller hun seg kritisk til lederes bruk av sosiale medier, og trekker frem Innovasjon-Norges Anita Krohn Traaset som et eksempel.- Jeg personlig synes det er en veldig fremmed måte å kommunisere på. Jeg fulgte "Tinteguri" av nysgjerrighet gjennom tiden hennes i HP Norge. Én ting var HP, som er veldig amerikansk, men Innovasjon Norge er jo noe helt annet. Jeg ser ikke helt hvorfor personfokuset skal være så viktig. Du kan gi ut bøker om lederskap hvis du et mål om å gi noen råd om det. Det må jo være viktigere å snakke med de ansatte enn de utenfor bedriften, sier Sylling Clausen.I noen tilfeller er jo sjefen en viktig figur, både utad og innad, spør DN.- Jo, ledere kan godt være viktige inspirasjonskilder og figurer. Jeg synes Bjørn Kjos, for eksempel er inspirerende sånn sett. Med sitt gode humør står han godt både i motgang og medgang. Men jeg synes du skal ha en ganske tydelig balanse på hva du snakker om. Jeg  har ikke noe behov for å snakke om barna mine, at jeg eventuelt baker cupvakes og rekker det selv om jeg er leder og aldri har hatt au pair. Det er ofte kvinnefellen - at de skal snakke om det i tillegg til lederskapet sitt, sier Sylling Clausen.