Gravide som tar Paracet kan få barn med astma

Barn har noe økt risiko for å få astma dersom moren har brukt paracetamol i svangerskapet, viser ny norsk studie.

Apotek. Hyller med diverse medisiner. Apoteket. Smerte. Smertestillende midler. Medisin. Piller mot feber og forkjølelse. Reseptfrie medikamenter. Reseptfri paracet. Pinex. Legemiddel. Legemidler mot sykdom. Syk. Farmasi. FOTO: SCANPIX
Veien hit
Spedbarn som selv har fått paracetamol i sitt første halve leveår, har 29 prosent høyere risiko for å få astma enn andre. Det viser en ny studie fra Folkehelseinstituttet og Bristol University, skriverBarn som har blitt eksponert for paracetamol i mors mage, har 13 prosent høyere risiko for å utvikle astma, enn barn som ikke har blitt utsatt for stoffet.45.000 norske barn er med i undersøkelsen, som er en del av .Forsker Maria Magnus ved Folkehelseinstituttet mener funnet ikke gir noen grunn til bekymring. I alt var det bare fem prosent av barna som brukte medisin mot astma ved sjuårsalderen.– Siden risikoen for astma allerede er på et lavt nivå, er likevel ikke denne økningen av stor betydning. De fleste barna som er eksponert for paracetamol, får ikke astma, understreker hun. (©NTB)