Hvis du har sovet lite en natt går det utover din reaksjonsevne og din evne til å bedømme situasjoner. Det betyr at det er visse ting du helst ikke bør gjøre de dagene du har alvorlig søvnunderskudd, dersom du kan unngå det, skriver Avisen.dk.Her er de fire viktigste:
1. Kjøre bil2. Å ta store beslutninger3. Handle4. Krangle
Hvis du kan unngå det, så bør du ikke sette deg bak rattet når du er trøtt. Ifølge en undersøkelse fra Henry Ford Hospital Sleep Disorders and Research Center i Detroit, så er det like så stor risiko for at du blir involvert i en trafikkulykke som hvis du har drukket. Selv fire timer for lite søvn vil kunne ha den virkningen på dine kjøreevner, viser undersøkelsen.Det er ikke på en dag med søvnunderskudd at du skal avgjøre hvilken bil du vil kjøpe eller du skal skrive under for et huskjøp. Ifølge en undersøkelse fra Duke University Medical Center fra 2011, så er vi tilbøyelige til å ta en positiv vurdering på grunn av overdreven aktivitet i et spesielt område i hjernen når vi er trette.Hvis du ikke har sovet godt bør du heller ikke dra til butikken for å gjøre storinnkjøp. Særlig ikke uten en meget spesifikk handleliste. For akkurat som når du er sulten, vil du foreta innkjøp som inneholder flere kalorier og også kjøpe mer, enn når du er uthvilt. Hvis du lenge har irritert deg over kjærestens uvaner, så skal du ikke ta opp dette en dag du er trøtt. En tidligere undersøkelse fra University of California, viser at vi er 60 prosent mer tilbøyelige til å reagere på negative og forstyrrende bilder når vi er trettere enn normalt.