- Vi kartlegger ditt «Skiløper-DNA» for så å bygge skiene som er optimale for deg, slik at du kan nå ditt absolutt høyeste potensiale, lover Wagner Skis på nettsiden.«Skiløper-DNA» beståpr blant annet av en miks mellom skiløperens vekt, høyde, ferdighetsnivå og foretrukket terrengtype. Tre uker etter at du har levert vitale mål og andre opplysninger bestilling er skiene ferdig tilpasset ditt ski-DNA og dine ferdigheter.- Akkurat som med tilpassede skistøvler har Wagner Custom-skiene blitt tilpasser deg. Det er ingen læringskurve ved at du tilpasser deg skiene, det er en umiddelbar match, hevder produsenten.Prisene starter på 1750 dollar, altså rett under 15000 norske kroner. Selskapet som har holdt på i sju år har hittil laget over 5.000 spesialtilpassede ski. De har også en 100 prosent fornøyd-garanti. Hvis du ikke liker skiene får du refundert pengene eller et nybygget par.- I løpet av 2013 bygget vi over 1.000 par, og ble bare bedt om å bygge om tre av dem, sier de.Pete Wagner som står bak konseptet som holder hus i en nedlagt bensinstasjon i Telluride, Colorado, er egentlig IT-forsker.Før Wagner startet med skiproduksjon utviklet han programvare for å designe spesialtilpassede karbonfiber-skaft til golfkøller. Ski-interessen hans førte han imidlertid til fjellsidene i Colorado. Etter å ha vært misfornøyd med flere av de masseproduserte skiene han kjøpte i butikken, satte han seg ned og skrev 300.000 linjer med datakode som ligger bak programvaren han i dag bruker for å skape de optimalt tilpassede skiene.