Forskere: Tilgi din egen sjokolademumsing

Foto: scanpix

Dersom du føler deg skyldig når du spiser sjokolade er det sannsynlig at du spiser mer enn om du tilgir deg selv.

Hvorfor klarer vi ikke holde fingrene unna sjokolade og snacks selv om vi vet at det ikke er godt for oss? Forskere fra Northwestern, Penn State og Yale har undersøkt dette, og kommet frem til at jo skyldigere vi føler oss over å spise noe usunt, desto mer nyter vi det. Dermed er det vanskelig å stoppe, skriver Avisen.dk.Kelly Goldsmith, som er professor ved Northwestern og som står bak undersøkelsen forklarer at det i stor grad er vår higen etter å være modelltynne som spiller en rolle. Dette uheldige idealet stempler nemlig nytelse som syndig. - Hvis synd og nytelse forbindes, enten av andre eller av oss selv, vil hjernen vår over tid forvente nytelse når vi føler oss syndige, sier hun.Forskerne mener at de som føler seg skyldige spiser enda mer sjokolade, selv om de godt vet at de ikke burde gjør det. På den annen side viser forskningen at hvis du tilgir deg selv for å spise litt sjokolade, reduseres risikoen for å gjenta handlingen.