<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordår for Vardøen

Fjoråret ble det beste i Jan Vardøens 20 år lange karriere som restauratør og gründer.

Publisert 24. apr. 2016
Oppdatert 25. apr. 2016
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 484 ord
lead

- Jeg må visst pusse opp denne litt. Den har stått ute i mange år, sier Jan Vardøen (53) til Finansavisen.Han har hjemmekontor på Nesodden, og serverer kaffe på terrassen. I tillegg til den selvbygde pizzaovnen som trenger en puss, må han gjøre ferdig lekehytta til de to sønnene, restaurere den gamle tyske trehjulingen som står halvveis inne i et skjul, og pusse opp den gamle Furuholmen-trebåten som står i hagen. Den gamle båtbyggeren har nok å stri med.Han har såvidt rukket å avslutte innspillingen av spillefilmen «Det norske hus», og så er det disse restaurantene som skal driftes.- Nå har vi vårt eget regnskapskontor, så ting er kommet veldig på stell. Jeg får månedlige rapporter som er merket med grønt, gult og rødt. Er det rødt, må jeg gjøre noe med det, sier Vardøen til avisen.KonglomeratHan startet med Bar Boca på 90-tallet. Siden har det ballet på seg med pizzarestauranten Villa Paradiso som fikk en søster på Frogner i fjor, The Nighthawk Diner, Grünerløkka brygghus, Vespa og Humla, Nix forlag, Paradiso Eiendom, filmselskapet Beacon Isle Productions og importvirksomheten i Villa Import, som har tatt helt av de siste årene.Jan Vardøen og forretningspartneren Trond Haug (48) er blant de mest erfarne i Oslos restaurant- og uteliv. Etter mange år i bransjen, begynner økonomien i utestedene å bli god. Totalomsetningen er på flere hundre millioner kroner, og de fleste stedene leverer gode overskudd.- Jeg har holdt på i snart 20 år og ser ikke på meg selv som noen forretningsmann. Flere av stedene gikk med underskudd i årevis, men nå har vi nådd en fin størrelse, sier Vardøen til Finansavisen.PizzasuksessI alle år har stort sett hver eneste krone de har tjent gått inn i ny virksomhet. Lysten til å lage et nytt sted kommer etter hvert snikende.- Vi har nok sagt «aldri mer» mange ganger, men så går det litt tid og vi finner noe spennende, så er vi der igjen, sier han til avisen.Noe få steder har gått ut av Vardøens eie, men de aller flest lever i beste velgående. Den aller største suksessen er pizzarestaurantene Villa Paradiso. Den første på Grünerløkka har gått glitrende helt siden starten for litt over ti år siden. I den nystartede filialen på Frogner har veksten vært enda brattere. Etter bare ett års drift omsatte pizzarestauranten på Solli Plass for snaut 35 millioner kroner.Mange har satset stort og mange har forsvunnet i Oslos restaurantverden, men Vardøen har vist ­stayerevne.- Jeg føler vel at om vi hadde vært skarpere forretningsfolk, så hadde vi kanskje hatt større overskudd, men så er vi «last man s­tanding» likevel, sier han til Finansavisen.Totalt har Vardøen eierskap i rundt 14 selskaper. Alle regnskapene er ennå ikke helt klare, men ifølge Vardøen er tallene gode. Blant annet ble det overskudd på 3,1 millioner i Villa Import, 1,5 millioner i Paradiso Eiendom og 1,4 millioner i Tikipop.Les saken i sin helhet i helgens utgave av Finansavisen!