Slik tjener du penger på vin

Har du tålmodighet og god smak, kan du enkelt tjene penger på årgangsvin.

Å tjene penger på vin er ikke en rask måte å bli rik på. Til gjengjeld kan det være en artig investeringshobby for entusiaster av de gyldne dråper, skriver Avisen.dk .Dessverre er det heller ikke hvilken som helst vin du kan tjene penger på. Du kan ikke kjøpe en vanlig og drikkeklar vin på polet.- Premisset for vin til lagring er at man kjøper den så ung som mulig, sier den danske vinkjenneren Malene Scmidt Hertz.Den unge, lagringsverdige vinen selges direkte fra diverse vinslott, derfor er det nødvendig å finne en vinimportør som mellomledd, skriver Avisen.dk.Smidt Hertz har hele 30 års erfaring fra bransjen, men hun innrømmer at det er vanskelig å velge hvilken vin som vil bli god og dermed verdifull. Hun råder nybegynnere til å starte med Italia (supertoscanere) Spania (Ribera del Duero) og Frankrike (Bordeaux og Bourgogne) samt vin fra California i USA.- Når man har funnet ut av hvilket område man foretrekker skal man finne ut hva de forskjellige merkene i området heter. Deretter søker man på nettet etter de siste vurderingene og utviklingspotensiale, sier Smidt Hertz.Det finnes ingen regel for hvor lang tid en vin skal lagres. Det er et spørsmål om druen, forarbeidet og oppbevaringen. - Man kan jo kjøpe 12 flasker og så åpne en hvert tredje år og smake. Er den perfekt etter åtte år, skal men ikke gjemme den lengre, sier eksperten. Angående oppbevaringen er det også et par regler man skal følge. Det viktigste er at vinen oppbevares ved en noenlunde konstant temperatur, ikke blir utsatt for risting, lys eller kraftige lukter. Man bør for eksempel unngå oppbevaring i både garasjer og kjøkken. Et skap på et soveværelse er en bedre idé.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også