Forsker: Slankekur gir bedre sexliv

En ny studie slår fast at de som går ned i vekt blir gladere, sover bedre og har et mer tilfredsstillende sexliv.

Ny forskning viser at slankekurer ikke bare gjør deg slankere. De gir deg også bedre sexliv og gjør deg til et gladere menneske, skriver Videnskab.dk .- Studien viser at normalvektige og svakt overvektige mennesker som ønsker å gå ned i vekt ikke trenger å bekymre seg for at slankingen vil medføre nedsatt livskvalitet. Tvert i mot kan de forvente at de får det bedre, sier hovedforfatter bak studien Corby Martin. I alt deltok 220 mennesker som var normal- til overvektige i studien, og ut av dem fikk 145 av dem beskjed om å kutte kalori-inntaket med 25 prosent, mens de resterende 75 deltagerne ikke skulle foreta noen endringer i sine kostvaner. Forskerne fulgte deltagerne i over to år, og resultatet av eksperimentet viser at den kalorifattige gruppen både gikk ned i vekt, og oppnådde en høyere livskvalitet.Særlig fremhevet de at de sov bedre om natten, at de var i bedre humør, og ikke minst at sexlivet deres ble vesentlig bedre. Den nye studien er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet JAMA internal medicine.