Hosting etter trening kan være tegn på dette

an være anstrengelsesutløst astma eller allergi.

Astma er en kronisk betennelses- eller irritasjonstilstand i luftveiene som kan utløses av ulike faktorer. 80-90 prosent av alle astmatikere får hoste etter trening, skriver KK.no.- Dersom noen ofte hoster i forbindelse med trening, bør de ta det opp med fastlegen. Det kan være anstrengelsesutløst astma. Dersom det kun skjer når det er pollen i luften, kan det være allergi som utløser hosten, sier Helle Stordrange Grøttum, leder av LHL Astma og Allergi, en underorganisasjon av Landsforeningen for hjerte- og lungesyke.Forekomsten av astma i befolkningen øker urovekkende, ifølge Norges Astma- og allergiforbund. Rundt 400.000 voksne mennesker i Norge har astma.Når man trener og får opp pulsen, puster man dypere ned i lungene. Da løsner slim som ligger i lungene, og det kan føre til hoste. Anstrengelsesutløst astma kan føre til pustebesvær, hoste og slimproduksjon under trening, spesielt dersom man ikke har varmet opp.- Å hoste er et symptom på at lungene er irritert, og da må man finne ut hvorfor. Astma kan gjøre det vanskelig å puste, og mange må avbryte treningen, sier hun.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også